Кешбол

icon
Sofialive.bg

Кешбол е вторият пълнометражен филм на режисьора Бенет Милър - същият, дето задигна сума ти призове от щатските критици за своя Капоти (2005) със Сиймор Филип Хофман. Дребният рижав актьор с очилцата отново е тук (като заядлив шеф на отбора), а към него Милър е лепнал не само тая секси гад Брад Пит, но и един друг тачен от нас човек - Джона Хил, звездата от безобразната комедия Суперяки (2007). Към това прибавяме и брилянтен екип от сценаристи, а именно Стивън Зейлиън (от Бандите на Ню Йорк и още димящия Мъжете, които мразеха жените) плюс Арон Соркин (с Оскар за Социалната мрежа).

Двамата са преработили едноименната книга на щатския писател Майкъл Луис за Били Бийн - бейзболен треньор, който преди десетина години поставя рекорд в Американската лига с отбор, събран предимно от евтини играчи. Врътката е следната - Бийн (Брад Пит) няма достатъчно кинти да харчи на воля, но пък има до себе си млад икономист (Джона Хил) с чудна идея. Вместо да се бръкнат дълбоко за прехвалени състезатели, те вкарват някаква система, с която подбират хората си не по пазарната им цена, а по чисто статистически данни от досегашните им постижения. Звучи сложно и на всичкото отгоре не се знае дали те ще се сработят, но то взема, че се получава, а мистър Бийн се превръща в истинска легенда.

с една дума
БЕЙЗБОЛ. Подобие на бейзбол се споменава за сефте във френски ръкописи от 1344-та като забавление за свещеници. После се мести в Англия и оттам в Америка, а днес е най-популярният отборен спорт в Япония.

Барбекю ресторант с камина и богата селекция от вина