Контрабанда

icon
Sofialive.bg

Филмът е американски вариант на исландския Рейкявик-Ротердам отпреди две години, който си остава една от най-високобюджетните продукции на страната до този момент. Главен актьор в нея е режисьорът на сегашния римейк - Балтазар Кормакур, който пък не от вчера се подвизава зад камерата, и то доста успешно. Кормакур дебютира ударно още през 2000-та с богато наградения 101 Рейкявик (доста забавна история за 27-годишен пичага, дето още мръхти при майка си), а после извади и Jar City - мрачно разследване на някакво отдавнашно убийство.

Тук сценарият е по-скоро стандартен - Марк Уолбърг играе бивш контрабандист, който навремето е ебаси легендата, но сега е начисто, има си собствен бизнес, жена и две деца. Жена му (Кейт Бекинсейл) пък си има сдухан по-малък брат, на когото адски му се ще да е играч като големите батковци и само да размята пратки с кока насам-натам. Така един ден се дъни брутално, лошите опират патлак в челото му и му връчват сметка за 700 000 долара, която - нали е пичага и половина - поема нашият Марки Марк. Или с други думи, последната му мисия е да скокне до Панама, за да пренесе един куп с фалшиви долари, за което има по-малко от седмица.

В началото филмът тръгва малко куцо и с леко почесване по главата, но след като действието скача в Латинска Америка, нещата минават на пета скорост. Въпреки това липсват кой знае какви изненади, Уолбърг е стабилен както винаги, а като бонус получихме и сериозната мутра на шотландеца Дейвид О'Хара (От другата страна), когото винаги се радваме да видим.

с една дума
ПАНАМА. Единственото място в света, където ще видиш как слънцето изгрява над Атлантическия океан и залязва над Индийския. Освен това Панама Сити е и единствената столица с истинска джунгла в очертанията си.

Елегантен ресторант с всички екстри