Сватбен обет

icon
Sofialive.bg

Филмът е правен по действителния случай на американската двойка Ким и Крикит Карпентър, които през 1999-а катастрофират тежко и Ким тотално изтрива от главата си последните две години от своя живот. В Сватбен обет годините обаче са пет - Рейчъл Макадамс (от Полунощ в Париж и Шерлок Холмс) даже не си спомня да е завършвала колеж, камо ли кой е този хубавец (Чанинг Тейтъм от Мокри поръчки) до нея. На всичкото отгоре е останала с впечатление, че всеки момент трябва да каже „да" на първия си годеник - някой си Джереми (Скот Спийдмън от Непознатите). Това поставя нашия Чанинг в доста кофти положение - той хем иска да си върне жената обратно, хем не желае да й набива в канчето, че са отдавна са щастливи заедно. Затова планът му е да я покани отново на първа среща и оттам - каквото сабя покаже.

Това е вторият пълнометражен филм на режисьора Майкъл Съкси, който взе на абордаж Холивуд с дебюта си Сивите градини (2009) за Едит Бийл и Едит Бувие - ексцентричните братовчедки на Джаки Онасис. Лентата се уреди с един чувал награди Еми, включително и за сценография, която пък прибра нашата Калина Иванов.

с една дума
ПАМЕТ. Най-силни са спомените, свързани с определен аромат - те са в състояние да засенчат дори тези от всяка голяма любов.

Домашно приготвени супи