Сейф

icon
Sofialive.bg

Тук имаме американски екшън по всички правила на играта - Джейсън е тарикат от класа, твърд колкото си искаш, бивше спецченге и настоящ боец от ММА (като кака ти Джина Карано от Мокри поръчки). Сега, какво се случва - руската мафия му казва да се прави на умряла лисица и да не печели поредния си мач, обаче кой ли ти слуша. Тогава за отмъщение альошките убиват жена му и го предупреждават, че всеки, с който завърже контакт оттук насетне, ще го стигне същата участ. Часът за отмъщение удря, когато руската и китайските мафии се хващат гуша за гуша заради 10-годишно момиченце, което е истински гений и помни числа а ла Дъстин Хофман в Рейнман (и по-специално комбинацията на сейф, фрашкан с мангизи). Както се досещаш, Джейсън се явява спасителят.

Режисьор на въпросното чудо е Боаз Якин, който е по-известен с Помни титаните, въпреки че дебютът му Fresh е много по-силен и напълно справедливо стана първенец на феста Сънданс през 1994-та. Боаз отново се съюзил с продуцента си от онези времена - Лорънс Бендър, също любимец и на Тарантино (точно така - Криминале, Глутница кучета, Убий Бил и останалите). Музиката пък е в ръцете на Марк Мадърсбо - не само ексцентрик, но и истински про - негови са нотите за скейтърската история Lords of Dogtown и съвсем новия Внедрени в час.

с една дума
СЕЙФ. Дебютния сейф излиза през 1835-а от ателието на двама британци - Чарлс и Джеремая Чъб, които са може би най-известните ключари на Острова. В Щатите обаче славата на изобретател принадлежи на Хенри Браун - един от първите чернокожи американци с патент изобщо.

Текст Мартин Дончев

Bar & Diner